Cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt cele trăite la țară, în curtea bunicilor. Acolo cerul era mai albastru, soarele mai strălucitor, aerul mai înmiresmat, umbra mai răcoroasă. Acolo viața era mult mai plină de senzații vii și de trăiri cu sens. Tataia, odihnească-se în pace, era un mare iubitor de animale și crescând pe lângă el am învățat să le privim cu respect și să fim recunoscători pentru contribuția lor în viețile noastre. Am învățat de mici, pe lângă tataia și mamaia, să ne îngrijim de animăluțele din gospodărie: am hrănit văcuțele, caii, oile, purceii, am tocat ierburi pentru boboceii de rață și puișorii de găină, am pregătit mâncarea pentru dulăii de pază și am împărțit ultima cană de lapte gras, proaspăt muls de la vacă cu pisicile ce se prelingeau alene pe lângă picioarele noastre. În curtea bunicilor era un întreg univers în care copilăria noastră a fost plină de farmec și de savoare. Și multe dintre lecțiile însușite acolo au prins a ne vorbi la ani distanță când am deslușit binecuvântările ascunse în acei ani. Pentru că nu știam pe atunci ce mult poate să lucreze în suflet grija aceasta față de animale, traiul împreună cu acestea sau pur și simplu să observi felul în care viața se rotește în spirală într-un univers ce pare că stă pe loc și totuși merge înainte.
Îmi este dor acum de acele vremuri. Dintre copiii mei, doar băiatul cel mare a apucat să petreacă mai mult timp acolo. Apoi ne-am mutat și bunica e departe și singură, iar curtea numără acum doar câteva găinușe, doi căței și niște pisici. Însă și acum, când ajungem în vizită, acel loc vorbește sufletului meu într-un fel pe care nu l-am mai regăsit nicăieri.
Fetița noastră mică de doar un an iubește animalele. Le iubește cu chiote. De câte ori vede un cățel, o pisică, un porumbel, orice fel de ființă vie necuvântătoare, fața i se luminează, râde cu toți cei șase dințișori și chiuie de bucurie. Mi-ar plăcea să mai pot merge la bunici să se bucure de apropierea animăluțelor, însă distanța și timpul ne țin departe. Între vizite, ne folosim și de cărticele. Cărțile cu animale sunt preferatele ei. Toată ziua chiuim și facem ca gâsca, calul, purcelul, oița și restul viețuitoarelor de la fermă. Așa că am fost peste măsură de încântată când a apărut această poveste Invitație la fermă - pentru că așa pot povesti și mai mult cu micuța Ana și ne putem distra pe cinste făcând ca animalele și învățând despre ele.
Această carte personalizată se potrivește din primul an de viață și poate fi dăruită chiar și copiilor de șase - șapte ani care deja încep să citească pentru a-i încuraja cu lectura. Este o poveste tare drăguță în care toate animalele de la fermă se întrec în ospitalitate și bună purtare pentru a impresiona cât mai mult pe copilaș și familia sa. Gâsca Marieta este maestru de ceremonii și împreună cu aceasta copilul personaj principal vizitează toate cotețele și țarcurile din fermă pentru a face cunoștință cu toate animăluțele, care mai de care cu nume mai hazlii. În vizita sa la fermă, copilul poate fi însoțit de membri ai familiei, de prieteni și de alte rude dragi, ceea ce le poate spori curiozitatea micuților și dorința de a învăța să citească mai curând pentru a se convinge că este vorba chiar despre ei și familia lor.
Un alt aspect demn de menționat este că aceasta este prima carte personalizată care permite subiect multiplu așa că personajele principale pot fi doi copii, frățiori sau buni prieteni.
De la fiecare animal de la fermă, copilașii învață câte ceva despre buna purtare și mersul lucrurilor în mica lor comunitate.
După cum știți, nu dau prea multe detalii din poveste, pentru că nu îmi place să răpesc surpriza primului contact care este deopotrivă de emoționant atât pentru copilul care primește cartea în dar, cât și pentru părinții acestuia.
Așa că dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți un cadou personalizat pentru copiii din viața voastră puteți comanda cartea Invitație la fermă completând formularul de mai jos.
Cartea conţine 38 de pagini dintre care jumătate sunt cu imagini frumos colorate. Coperta este cartonată, cartea fiind legată printr-un sistem care-i asigură durabilitatea astfel încât şi peste ani să rămână o amintire de nepreţuit.
Comandă cartea personalizată Invitație la fermă:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu