Google+

O poveste de Paşti

E primăvară! 
Anotimpul minunat al renaşterii, al bucuriei, al vieţii. Totul se desfăşoară în faţa noastră ca o sărbătoare. Putem urmări cu sufletul uimit, ca în faţa unui miracol, cum aerul se schimbă, iarba zvâcneşte de sub pământul rece şi umed, mugurii copacilor pleznesc sub lumina călduţă a soarelui, păsărelele se agită cu treabă, de parcă urmează să fie premiate la vreun concurs al lucrului bine făcut, gâzele dezmorţite încep a se împrieteni cu primele floricele ce-au îndrăznit a-şi arăta chipul lumii. Totul iese la lumină, se înalţă, îşi arată noua faţă şi se avântă cu entuziasm spre noi aventuri de experimentat şi bucurii de gustat.

Sărbătoarea Învierii celebrează Viaţa iar cartea O poveste de Paşti este făcută special pentru a-l ajuta pe copil să descopere semnificaţiile acestei sărbători prin intermediul unei poveşti al cărei personaj principal devine.


"Ţine minte, Ştefan! Aşa cum natura îşi înnoieşte straiul, aşa şi sufletul fiecăruia trebuie să se înnobileze cu bucurie şi speranţă. Sărbătoarea Pascală se referă la acest nou început. Învierea Domnului este legată de învierea naturii. După iarna lungă şi mohorâtă totul se trezeşte la o nouă viaţă: copacii înmuguresc, gâzele se trezesc la viaţă, în pădure urşii ies din hibernare, păsările se întorc acasă şi înveselesc cu trilul lor aerul călduţ. Sărbătoarea Învierii Domnului trebuie împărtăşită, cu bucurie, de fiecare dintre noi împreună cu familia şi cu prietenii!"


Împreună cu familia sa, eroul poveştii merge în vizită la Iepuraş să participe la pregătirile speciale pentru sărbătoarea pascală, dând curs invitaţiei primite de la acesta.


"Dragă Ştefan,
Aflu cu bucurie că ai dori să mă ajuţi la pregătirile de Paşti. Te invit în atelierul meu, din Cluj-Napoca împreună cu părinţii tăi, Alin şi Ana-Maria, şi cu surioara ta, Ilinca, pentru a pregăti ouăle, pasca şi cozonacul pufos. Aş fi foarte încântat dacă mi-ai da o mână de ajutor, deoarece sunt foarte multe de făcut iar timpul rămas până la Sărbătoarea Învierii este foarte scurt. Îţi trimit această invitaţie prin mesagerul meu, Şoricelul Cel Vesel.
Abia aştept să ne întâlnim! Cu drag, Iepuraşul"

Povestea aduce în prim plan valori pe care oricine e bine să şi le însuşească - hărnicia, munca, preţuirea naturii, generozitatea şi familia, copilul învăţând despre ele alături de Iepuraş şi celelalte animăluţe din poiană.


O poveste de Paşti este o carte încântătoare plină de energia primăverii care va aduce zâmbete pe buzele întregii familii şi care se va dori recitită de multe ori.
Este numai bună de strecurat în coşuleţul cu daruri de la iepuraş atât pentru copii mici cât şi pentru cei mari.
Comandă cartea completând acest formular: